2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu nem számít arra, hogy beidézik a temesvári visszaszolgáltatási gigaügyben

2017. február 20. 14:24, utolsó frissítés: 14:37

Sorin Grindeanu miniszterelnök bevallása szerint nem számít arra, hogy beidézik kihallgatásra a temesvári államosított ingatlanok eladásával kapcsolatos korrupciós ügyben. Mint mondta, alpolgármesteri mandátuma alatt nem felelt az önkormányzat vagyonkezeléssel foglalkozó főosztályáért, ezért nincs, amit számon kérni rajta e tekintetben.

A kormányfő merő manipulációnak nevezte azokat a híreket, miszerint őt is beidézik kihallgatásra az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által vizsgált ügyben.

A DNA pénteken közölte, hogy bűnvádi eljárást indított Temesvár több jelenlegi és volt elöljárója ellen államosított ingatlanok törvénytelen eladásával kapcsolatos ügyben.

A vádhatóság közleménye szerint Temesvár jelenlegi polgármestere, Nicolae Robu, Dan Diaconu alpolgármester, Gheorghe Ciuhandu volt polgármester, Traian Constantin Stoia egykori alpolgármester és az önkormányzatnál igazgatói tisztséget betöltött Martin Staia ellen indult bűnügyi eljárás. Mindannyiuk esetében hivatali visszaélés gyanújával zajlik kivizsgálás.

Az ügyészek szerint 1996 és 2015 között a gyanúsítottak - más személyek közreműködésével - az 1995/112-es törvény előírásainak megszegésével, törvénytelenül értékesítettek 967 lakást Temesvár régi központjában, több mint 40 millió eurós kárt okozva ezáltal az államnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS