2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb magyarországi támogatást kapott a kommandói iskola

2017. február 20. 18:31, utolsó frissítés: 18:37

Közel fél millió forintos támogatást kapott a leégett kommandói iskola a hétvégén megtartott jótékonysági veszprémi megyebálon, illetve további 500 ezer forintot a Zala Megyei Közgyűléstől. A Kovászna megye testvérmegyéitől kapott összeget az intézmény felszerelésére fordítják.

A veszprémi megyebálon részt vevő Kovács Ödön, Kovászna megye menedzsere elmondta, örömmel fogadják a példaértékű támogatást, hiszen a januárban leégett kommandói iskola felépítéséhez és felszereléséhez minden segítségre szükség van.

A Veszprém megyében rendszeresen megszervezett megyebálok nemcsak a szórakozásról, hanem az adakozásról is szólnak, amelyet hazaiak vagy adott esetben a jelenlegi Magyarország határain túl élők megsegítésére ajánlanak fel.

„Évek óta jó kapcsolatot ápolunk Kovászna testvérmegyéjével, Veszprémmel, segítünk egymásnak a bajban is. A legutóbbi vörösiszap okozta károk enyhítésére mi is hárommillió forintot adományoztunk. A hétvégi bálon résztvevők nagylelkűek voltak: a megvásárolt tombolákból 250 ezer forint gyűlt össze, amit a Gallus Kft. további kétszázezer forinttal egészített ki. A tombola fődíját Kovászna megye ajánlotta fel, amely egy kétszemélyes, kétéjszakás időtöltés a négycsillagos Bálványosfürdői Grand Hotelben” – összegezte Kovács Ödön.

Kovászna Megye Tanácsa a napokban kiadta a kommandói iskola építési munkálatainak elkezdéséhez szükséges urbanisztikai bizonylatot is. (Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS