2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jogszerűtlen az iskolahálózatról szóló marosvásárhelyi tanácshatározat a prefektus szerint

2017. február 22. 19:48, utolsó frissítés: 19:48

Maros megye prefektusa jogszerűtlennek találta, és visszaküldte a marosvásárhelyi önkormányzatnak azt a határozatot, amelyet február 10-én egy rendkívüli tanácsülésen hozott a város iskolahálózatáról, és amely a Római Katolikus Gimnáziumot is érintette - írta a Maszol.ro.

A prefektus elsősorban azt kifogásolta, hogy az RMDSZ frakciója által összehívott rendkívüli ülés meghirdetése és megtartása között nem telt el a törvény által előírt legkevesebb három nap. Lucian Goga prefektus azt is jelezte, hogy a törvény értelmében nem az önkormányzat testülete, hanem a polgármesteri hivatal kellett volna elküldje az iskolahálózat tervét a tanfelügyelőségre.

"Várom a magyarázatot, hogy miért nem így történt" - idézte a kormány képviselőjét a portál.

Csiki Zsolt, az RMDSZ marosvásárhelyi önkormányzati frakciójának a vezetője időhúzásnak vélte a prefektus kifogásait. Megjegyezte: a rendkívüli ülést február 7-én hirdették meg és február 10-én tartották, tehát betartották a törvényi előírásokat. A képviselő a prefektusnak azzal a kifogásával sem értett egyet, hogy nem az önkormányzat feladata az iskolahálózatról dönteni. Elmondta: ennek a tisztázása a jogászokra vár.

Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes úgy vélte: az újabb visszalépéssel leállt a beiskolázási terv elfogadtatásának folyamata. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS