2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Kolozs megyei PSD felszólította Emil Bocot, hogy helyezze ki a többnyelvű táblákat

2017. február 23. 11:48, utolsó frissítés: 11:49

Felszólította Emil Boc kolozsvári polgármestert a PSD - helyi szinten ellenzékben működő - szervezete, hogy ne akadályozza a többnyelvű helységnévtáblák kihelyezését - közölte csütörtöki számában a Szabadság.

Horia Nasra képviselő, a PSD Kolozs megyei szervezetének elnöke közleményében úgy vélekedett, hogy Emil Boc és a PNL-s többségű helyi közigazgatás hamis politikai témát táplál, ha ellenzi a többnyelvű városnévtáblákat, miután tavaly júniusban az RMDSZ és a PNL helyi szervezetei között megkötött egyezmény magában foglalta a háromnyelvű - román, magyar, német - táblák kihelyezését azokon a településeken, ahol ők többségben vannak a helyi önkormányzatokban.

"Sajnálatos, hogy Emil Boc napirenden tartja ezt a kérdést, miközben Temesvár, Brassó, Nagyszeben vagy Medgyes már túllépte a kulturális súrlódások ezen szakaszát. Meg kell érteniük, hogy a populista témák már nem jelentenek prioritást, és szükséges a város bejáratainak korszerűsítése, amelyek több mint 50 éve változatlanok. Cluj-Napoca, Klausenburg, Kolozsvár, Claudiopolis ugyanazt a várost, ugyanazt a közösséget jelentik" - összegzett Horia Nasra. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS