2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem fogadhat előkészítősöket a marosvásárhelyi katolikus iskola

2017. február 28. 12:12, utolsó frissítés: 12:49

A tanfelügyelőség utasítása értelmében nem fogadhatja az elemi iskolába beiratkozók dossziéit a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium - írta keddi számában a Vásárhelyi Hírlap.

Amint a marosvásárhelyi napilap közölte: a tanfelügyelőség honlapján megjelent listán szerepel ugyan a Római Katolikus Gimnázium, de nincsen megjelölve, hogy mely utcákban lakó gyermekeknek kellene ide iratkozniuk. Ehelyett az a megjegyzés szerepel, hogy ez a tanintézet nem fogadhat előkészítő osztályba beiratkozókat a 2017/2018-as tanévre.Székely Szilárd, az iskola ideiglenes igazgatója a lapnak elmondta: hétfőn reggel az iskolai beiratkozások időszakának a kezdetén telefonon hozták tudomásukra, hogy nem fogadhatnak beiratkozókat addig, "amíg ilyen bizonytalan az iskola helyzete". Hozzátette: érdeklődők lennének. Már hétfőn több szülő jelentkezett a szükséges iratcsomóval, de kénytelenek voltak elutasítani őket. Székely Szilárd reményét fejezte ki, hogy mihamarabb megoldódik az iskola helyzete.

A többi tanintézet előkészítő osztályaiba való beíratás első szakasza március 16-án zárul le, az adatok összesítése után március 22-30. között szervezik meg a második szakaszt. Azokat a gyerekeket kötelező előkészítőbe íratni, akik 2017. augusztus 31-éig betöltik a hatodik életévüket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS