2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Közel 18 ezer gyereket írattak be előkészítőbe már az első napon

2017. február 28. 15:45, utolsó frissítés: 15:45

Közel 18 ezer kérést regisztráltak az elemi oktatási rendszerbe való beiratkozások első napján - tájékoztat a tanügyminisztérium.


"Az elektronikus rendszerben iktatott adatok alapján az első beiratkozási napon, hétfőn, február 27-én 18 óráig országos szinten 17 721 kérést regisztráltak" - írja a tárca közleménye.

Az első szakaszban a szülők vagy törvényes gyámok március 16-áig írathatják be a gyerekeket. A kérvényeket interneten vagy az oktatási intézményekben tölthetik ki.

Az interneten kitöltött kérvényeket naponta 8-18 óra között hagyják jóvá hét közben, 9-13 óra között szombaton - tájékoztat az oktatási tárca.

A jóváhagyott módszertan szerint a beiratkozott diákok és a szabadon maradt helyek listáját március 22-én és 23-án függesztik ki az iskolákban, valamint közzéteszik a megyei tanfelügyelőségek honlapján is.

A beiratkozás második szakaszára március 24. és 30. között kerül sor.

A végleges eredményeket április 6-án teszik közzé, április 7-e és 13-a között a tanfelügyelőségeknek meg kell oldaniuk a második szakasz után is függőben maradt eseteket. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS