2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pártokkal való konzultációt javasol Johannisnak a PSD, hogy egységes álláspontot alakítsanak ki Európa jövőjéről

2017. március 02. 15:12, utolsó frissítés: 15:12

A parlamenti pártokkal való konzultációt javasolja Klaus Johannis államfőnek a PSD, annak érdekében, hogy a külpolitika és diplomácia minden szintjén egységes álláspontot képviseljenek az Európa jövőjével kapcsolatos tárgyalások során.


"Romániának nagyon határozott álláspontot kell képviselnie a többsebességes Európai Unió ellen. A PSD-nek az a véleménye, hogy a tagországok közötti egyenlőséget kell fenntartani és minden olyan javaslatot el kell utasítanunk, ami többsebességes vagy koncentrikus körökből álló Uniót hozna létre" - nyilatkozta Liviu Dragnea, a PSD elnöke.

A pártvezető szerint ennek érdekében Románia számára egy olyan egységes és tiszta álláspontot kellene meghatározni, amelyet minden párt támogat. Dragnea szerint fontos, hogy az EU jövőjéről szóló konzultációk előtt az elnöki hivatal és a parlamenti pártok, Románia nemzeti érdekeit szem előtt tartva, állapodjanak meg egy vezérelvben, amely a politikai megközelítések harmonizációját célozza külügyi kérdésekben.

Dragnea arról biztosított mindenkit, hogy a PSD támogatja az egységes álláspont kialakítását Románia nemzeti érdekeire vonatkozóan az Európai Unión belül. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS