2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

DNA vs. Katolikus Gimnázium: A rendőrség visszament, és széttépte az idézéseket

2017. március 02. 17:18, utolsó frissítés: 17:25

Két napja beszámoltunk róla, hogy a Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Marosvásárhelyen a szülőkön kívül tervezte a diákok kihallgatását is a Katolikus Gimnázium kapcsán folytatott korrupciós vizsgálat ügyében. A Vásárhelyi Hírlap értesülései szerint az idézés kézbesítése után a rendőrség visszament a szülőkhöz, visszakérték az idézést, és előttük összetépték, mondván, hogy már nem érvényes – írja a Székelyhon portál.

Csíky Csengele, a Civilek a Katolikus Iskoláért csoport szóvivője megerősítette a hírt, miszerint a hatóság képviselői valóban megsemmisítették az egyik szülőnek kiküldött felszólítást.

Csíky ugyanakkor elmondta azt is, hogy nem találják a rendszert abban, hogy a DNA mi alapján idézi be a szülőket: „Eddig több mint negyven szülőt hívtak be, de arra még nem jöttünk rá, hogy milyen logika szerint. Eleinte azt gondoltuk, hogy azokat, akik az Unirea Főgimnáziumból hozták át a gyerekeiket, de rájöttünk, hogy nem áll ez az elmélet, mert másokat is beidéztek. Nem tudjuk tehát, hogy mi alapján döntötték el, kiket hallgatnak ki, ahogy azt sem, hogy fog-e még felszólításokat küldeni a DNA” – magyarázta.

A szülők közösen megfogalmazott véleménye az, hogy harcolni fognak azért, hogy megmaradjon a katolikus iskola – fejtette ki Csíky Csengele. (szekelyhon.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS