2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A brassópojánai sípályákon rongálnak a téli álmukból ébredő medvék

2017. március 06. 15:17, utolsó frissítés: 15:17

Több mint 30 védőszivacsot tettek tönkre a téli álmukból ébredő, eleség után kutató medvék a brassópojánai sípályákon. A garázdálkodó állatok egy hóágyút is megrongáltak.

"A védőszivacsokat teljesen tönkretették, a hóágyú azonban még javítható. Egy szivacs körülbelül 200 euróba kerül, úgyhogy jelentős károkról beszélhetünk. Megállapításunk szerint 4-5 medvéről lehet szó, amelyek a téli álmukat követően most eleséget keresnek maguknak. Egyelőre van néhány pótszivacsunk, de a következő idényre újakat kell vásárolnunk, hogy kicseréljük az állatok által tönkretett védőfelszerelést" - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Dorin Drăgoi, Brassópojána sípályáinak működtetője.

Az állatok által tönkretett szivacsokat a város költségvetéséből vásárolják meg, ugyanis a sípályák a város fennhatósága alá tartoznak.

Dorin Drăgoi átiratban kérte a barcarozsnyói erdészeti hivatalt, hogy vegyék elejét a medvék támadásainak, ugyanis ezek az üdülőtelepre is lemerészkednek éjjel, hogy élelemhez jussanak.

Az idézett forrás szerint a medvék 2012-ben is tönkretették az oszlopok, fák köré csavart védőszivacsokat, azonban a kár nem volt ekkora mértékű, mint idén.

Néhány napja a síoktatók és turisták a Drumul Roşu sípálya közelében láttak egy medvét, amely az emberek okozta nagy zsivaj miatt visszahúzódott az erdőbe. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS