2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tüntetni készülnek a marosvásárhelyi katolikus líceumért a szülők,; az RMDSZ támogatja a tiltakozást

2017. március 10. 15:49, utolsó frissítés: 16:17

Az RMDSZ támogatja a civilek által kezdeményezett jövő heti tiltakozó akciót a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum mellett - közölte pénteken Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.


"Fontos kiemelni, hogy a Római Katolikus Teológiai Líceum helyzete nem pártpolitikai, hanem közösségi ügy, így arra van szükség, hogy a civilek és politikum vállvetve dolgozzanak a probléma megoldásán. Az RMDSZ minden olyan kezdeményezésben partner, amely a katolikus iskolát, szülőket, oktatókat és tanulókat segíti, azonban ébereknek kell lennünk és nem engedhetjük meg, hogy ezt az ügyet etnikai feszültségkeltésre használják. Mi Maros megyeiek, marosvásárhelyiek pontosan tudjuk, hogy ezeknek a próbálkozásoknak mennyire negatív hatása van a közösségre. Minden ilyen jellegű ténykedés bomlasztó hatású és jelen esetében azért is veszélyes, mert eltereli a figyelmet a valós problémáról, akadályozva ennek megoldását" - áll Péter közleményében.

Péter szerint az RMDSZ továbbra is dolgozik azon, hogy megtalálja a megfelelő adminisztratív megoldást, amely megnyugtatóan rendezi a katolikus iskola ügyét.

A Krónika pénteken azt írta, a szülők jövő héten tüntetéssorozatot szerveznek, hogy felhívják Dorin Florea polgármester, az önkormányzat és a szakigazgatóság figyelmét arra: tiszteletben kell tartaniuk a tanügyi törvényt és az adófizető állampolgárok jogait. A szülők minden nap a városközpontba vonulnak 10 és 11 óra között. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS