2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nagyobb szerepet kérnek az egyházak az erdélyi magyar televízióban

2004. február 16. 14:07, utolsó frissítés: 14:27

Az Erdélyi Magyar Televízió létrehozásával kapcsolatban a magyar történelmi egyházak püspökei és a gyulafehérvári érsek közös nyilatkozatot adott ki. Ebben üdvözlik a magyar kormány szándékát, hogy támogatni kívánja az önálló erdélyi televíziót, ugyanakkor aggódnak amiatt, hogy az erdélyi tévé anyagi támogatása esetleg a Duna TV rovására történik.


Az erdélyi római katolikus, református, unitárius és evangélikus egyház vezetői egyrészt egyetértéssel fogadják, hogy két egyházi személyiséget (Jakab Gábor katolikus papot, a Keresztény Szó főszerkesztőjét, és Vetési László református lelkipásztort, a Duna TV kuratóriumi tagját) is meghívtak az Erdélyi Magyar Televízió kuratóriumába, másrészt kezdeményezik, hogy a televízió ügyében való egyházi részvételt ás annak arányait megegyezés alapján rögzítsék.

Az Erdélyi Magyar Történelmi Egyházak Elöljáróinak Állandó Értekezlete csütörtöki üléséről kiadott közleményben az egyházak vezetői azon elvárásukat is kifejezték, hogy a létrejövő televízió következetesen érvényesítse az erdélyi magyarság keresztény-nemzeti értékrendjét, és a hitbeli-erkölcsi értékeit. A nyilatkozatot Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsek, Tempfli József nagyváradi és Schönberger Jenő szatmárnémeti római katolikus megyéspüspök, Pap Géza erdélyi, illetve Tőkés László királyhágómelléki református püspök, valamint Mózes Árpád evangélikus és Szabó Árpád unitárius püspök látta el kézjegyével. (szabadság, magyar rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS