2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elbírálták a marosvásárhelyi Kultúrpalota és a Természetrajzi Múzeum felújítására benyújtott uniós pályázatokat

2017. március 13. 15:56, utolsó frissítés: 15:56

A Központi Fejlesztési Régió befejezte a marosvásárhelyi Kultúrpalota és a Természetrajzi Múzeum felújítására benyújtott pályázatok műszaki és pénzügyi értékelését - adja hírül Maros Megye Tanácsának sajtóirodája.

Az Agerpres hírügynökségnek hétfőn küldött közleményből kiderül: a két projektet november 25-én adta le a tanács a 2014-2020 közötti Regionális Operatív Program 5-ös prioritási tengelyének 5.1-es kiírására.

A pályázatok elbírálásának több szakasza volt, a folyamat lezárását követően a hatóság közölte, hogy a Kultúrpalota felújítási projektje 82 pontot, a Természetrajzi Múzeum projektje pedig 81 pontot kapott. A két projekt esetében a maximálisan elérhető pontszám 86 pont lett volna, mivel egyik épület sem szerepel az UNESCO világörökségi listáján, illetve azért is pontokat veszítettek, mert a projektek ugyan szerepelnek Marosvásárhely Integrált Városfejlesztési Stratégiájában, de a pályázatok elbírálásának idején ezt a dokumentumot még nem hagyta jóvá a helyi tanács - tájékoztat a közlemény.

A pályázati útmutató szerint a 70 pont fölötti értékelést elnyerő pályázatok részesülhetnek uniós támogatásban a rendelkezésre álló pénzügyi keret függvényében.

A menedzsmenthatóság egyelőre nem közölte a nyertes pályázók listáját, így nem lehet tudni, hogy a jó pontszámot szerző projektek közül melyek lesznek azok, amelyek megvalósítására szerződést is köt a hatóság.

A Kultúrpalota felújítási projektjének összértéke 6 és fél millió lej, amelyből a Maros megyei tanács 6 millió lejt igényelt vissza nem térítendő támogatásként. A beruházás megvalósítási ideje 67 hónap. A projekt az épület külső és belső javítási munkálatait foglalja magába, többek között a Maros Megyei Könyvtár lépcsőházának és a Tükörteremnek a javítási munkálatait, illetve a Nagyterem orgonájának javítását is - részletezi a közlemény.

A Természetrajzi Múzeum felújítási projektjének összértéke 11,3 millió lej, ebből 9,2 millió lej az igényelt vissza nem térítendő támogatás. A projekt megvalósítási ideje 64 hónap. A felújítási tervbe foglalt fontosabb munkálatok, a múzeum épületének felújítása, egy gyógynövényes kert és sétány kialakítása, illetve a kiállítási termek átalakítása. A projekt keretében a múzeum felszerelését is fejlesztenék, többek között új kiállítási tárgyakat vásárolnának, illetve 12 érintőképernyős információs táblát is beszereznének - közli Maros Megye Tanácsának sajtóirodája. (agepres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS