2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Online lehet ezentúl jelezni a tej-kifli programban észlelt gondokat Szatmár megyében

2017. március 16. 13:03, utolsó frissítés: 13:03

Online rendszert vezet be Szatmár megye tanácsa a tej-kifli programban észlelt gondok jelzésére. A program felelősei interneten jelezhetik panaszaikat, amelyek az elmúlt időszakban megszaporodtak.

Pataki Csaba tanácselnök azt nyilatkozta, dolgoznak az internetes platformon, amelyen keresztül a tanárok azonnal jelezhetik az észlelt problémákat.

"E-mailen keresztül jelezhetik a gondokat. Azt javasoltam hogy ne írják alá az átvételről szóló jegyzőkönyvet, amíg nem ellenőrizték az áru minőségét, ugyanis ez az egyetlen megoldás, hogy kikényszerítsük a beszállítótól a szerződésben vállaltak betartását" - magyarázta Pataki.

A megyei tanács vezetője elmagyarázta, az önkormányzatnak nincs lehetősége minden nap ellenőrizni programban kiosztott uzsonna minőségét, ezért kérte, hogy a pedagógusok nézzék át figyelmesen a leszállított termékeket.

"Nagyon sok panaszt kaptunk már mindenhonnan, szülőktől, iskolaigazgatóktól. Óriási probléma a beszállított termékek minősége és egyetlen lehetőség ennek megakadályozására, az, hogy az igazgatók ne vegyék át, amennyiben ez nem megfelelő minőségű. Romlott almákról kaptam fényképeket és írásos panaszokat a gyenge minőségű kekszekről" - tette hozzá Pataki.

A megyei elöljáró szerint már értesítették a beszállító vállalkozásokat, hogy megbüntetik őket, ha nem tartják magukat a szerződésben vállalt feltételekhez.

Pataki szerint ezt a programot a helyi önkormányzatoknak kellene felügyelniük, így könnyebben ellenőrizhetnék a termékek minőségét. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS