2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu szerint Constantin ki akarja penderíteni az ALDE-ból

2017. március 20. 16:28, utolsó frissítés: 16:28

Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE társelnöke azt nyilatkozta hétfőn, hogy Daniel Constantin nyilatkozatai "komolyan elgondolkodtatják", és úgy véli, hogy a párt másik társelnöke azt erőlteti, hogy zárják ki a pártból.

Tăriceanu azt mondta, szerinte Daniel Constantin arra törekszik, hogy kizárják az ALDE-ből, erre azonban csak a kongresszusnak van megfelelő hatásköre. "Én nem feltétlen szeretném, hogy ide jussunk, de a politikai nyilatkozatai komolyan elgondolkodtatnak, mert úgy tűnik, hogy itt már nem csak hiúságról van szó' - nyilatkozta Popescu-Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu szerint jelentős különbség van az ALDE mint liberális párt és Daniel Constantin nézőpontja között, ami a polgárok szabadságjogait, az állami intézményeinek működését, a jogállamiságot, az erőszakszervezetek és a demokratikus intézmények működését illeti.

Véleménye szerint az, hogy Daniel Constantin bíróságon támadja meg a párt állandó küldöttsége vasárnapi gyűlésének érvényes voltát, azt bizonyítja, hogy megpróbálja ellehetetleníteni a párt döntéseit. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS