2021. szeptember 22. szerdaMóric
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ma az államfő elé terjeszti Grindeanu az ALDE új miniszter-javaslatait

2017. március 27. 12:27, utolsó frissítés: 12:29

Sorin Grindeanu miniszterelnök bejelentette a kormánykoalíció ülésén: tudomásul vette a Liberális és Demokraták Szövetségének (ALDE) arra vonatkozó döntését, hogy a párt megvonja politikai támogatását Daniel Constantintől; a miniszterelnök Klaus Iohannis államfő elé fogja terjeszteni az új miniszter személyére vonatkozó javaslatát.


"Az ALDE képviselői tájékoztattak a párt vezetőségének tegnapi döntéséről. Politikai kormányról lévén szó, tudomásul vettem a politikai döntést. Ma az elnöki hivatal elé terjesztem az ALDE javaslatait" - közölte a kormányfő a koalíció gyűlése után.

Arra a kérdésre, mi a véleménye az ALDE-nak arról a javaslatáról, hogy Graţiela Gavrilescu legyen az új kormányfőhelyettes, Grindeanu azt felelte: Gavrilescu asszony korábban már volt környezetvédelmi miniszter, és a parlament által elfogadott kormánystruktúra azt írja elő, hogy a környezetvédelmi miniszter egyben kormányfőhelyettesi tisztséget is betölt. "Gavrilescu asszonynak már van tapasztalata környezetvédelmi miniszterként. Egy évig töltötte be ezt a tisztséget. Az ALDE-s partnereink támogatását élvezi, ez számít" - mondta a kormányfő.

Az ALDE Központi Politikai Bürója vasárnap úgy döntött, hogy a környezetvédelmi tárca élére a jelenleg a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős minisztert, Graţiela Gavrilescut javasolja.

A parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszteri székbe ugyanakkor az ALDE szenátusi frakcióvezetőjét, Viorel Iliét jelölik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS