2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Az ALDE jövőjéről a kongresszus dönt

2017. március 27. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) kongresszusáig a párt minden tagja megőrzi politikai tisztségét, az ALDE jövőjéről a kongresszus dönt majd - közölte Călin Popescu-Tăriceanu, a formáció társelnöke hétfőn.

Tăriceanu ezt a párt másik társelnökével, Daniel Constantinnal kapcsolatban mondta, akitől vasárnap az ALDE - a párt Központi Politikai Bürója döntése alapján - megvonta politikai támogatását.

Călin Popescu-Tăriceanu hétfőn kifejtette: a kongresszusig ő is és "minden más kollégánk is megőrizzük politikai tisztségeinket. A kongresszus fog dönteni az ALDE jövőbeni struktúrájáról. A kongresszus csak a leendő vezetőséget választja meg, nem foglalkozik párttagok kizárásával" - tette hozzá.

A politikai formáció társelnöke kifejtette, a kongresszusig az ALDE politikai végrehajtó bürója hozza meg az operatív döntéseket. "Az vesz részt, aki óhajt. Nem lehet kényszeríteni senkit" - fogalmazott Tăriceanu.

Az ALDE állandó küldöttsége döntésének értelmében április 21-én tartják a politikai alakulat rendkívüli, majd 22-én a rendes kongresszusát. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS