2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Constantin bíróságra viszi, hogy megvonták tőle a politikai támogatást

2017. március 28. 09:48, utolsó frissítés: 09:48

Nem hagyhatom, hogy lábbal tiporjanak, bírósági keresetet nyújtok be a központi állandó küldöttség vasárnapi határozata ellen" - jelentette ki hétfőn Daniel Constantin, az ALDE társelnöke.

Constantin szerint a pártnak nagyon sok területi tagja van, aki elégedetlen azzal a módszerrel, ahogyan az utóbbi időben a döntéseket hozták. Meglátása szerint ezeket egyoldalúan hozták, és az egésznek az a tétje, hogy a párton belül Călin Popescu-Tăriceanu minél hamarabb megszerezze a teljhatalmat.

Constantin tagadta, hogy szándékában állna kilépni a koalícióból.

Véleménye szerint Călin Popescu-Tăriceanu egyféle folyamatosan elkövetett zsarolást gyakorolt.

"Nem ragaszkodom sem a miniszterelnök-helyettesi, sem a miniszteri funkcióhoz, nem engedem, hogy ennek okán lábbal tiporjanak és nem csak rólam van szó, hanem a körülöttem lévő emberekről is. (...) A procedúráknak megfelelően először az etikai bizottsághoz, majd a bírósághoz fordulok. (...) Semmi gondom a kongresszus megszervezésével, és bár én nem akartam elnöknek indulni és Călin Popescu-Tăriceanu egyedüli jelölt volt, most megtörténhet, hogy mégis a második helyen végez, de rendkívül fontosnak tartom, hogy tiszteljük a tagságot" - nyilatkozta az ALDE társelnöke.

Úgy érzi, hogy az utóbbi időben mindenkit eltávolítottak, aki számít és akivel együtt dolgozott.

Az ALDE társelnöke tájékoztatta Liviu Dragnea PSD-elnököt és Sorin Grindeanu miniszterelnököt a kialakult helyzetről.

Azt mondta, nem szeretne ártani a kormánykoalíciónak.

Hozzátette: jó viszonyban van Victor Ponta volt miniszterelnökkel, de "nincs olyan összeesküvés-elmélet", amit együtt gondoltak volna ki. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS