2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Elena Udreát

2017. március 28. 18:14, utolsó frissítés: 19:11

Hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden a legfelső bíróság a Bute-gála-ügyben Elena Udrea volt minisztert. A döntés nem jogerős.

Udrea három rendbeli vesztegetés elfogadásért öt, négy, illetve hat év börtönbüntetést kapott, és ugyancsak hat évet szabtak ki rá hivatali visszaélés miatt. Felmentették a hamis okirat használata és a jogtalanul szerzett európai uniós alapok vádpont alól. A büntetéseket összeolvasztották, a legsúlyosabbat, a hat évet kell letöltenie.

Udrea ügyészek szerint több közbeszerzési eljárás során a szerződés értékének tíz százalékát kitevő kenőpénzt kért üzletemberektől, illetve az általa vezetett minisztérium törvénytelenül finanszírozott közpénzekből egy ökölvívó gálát.Ugyanebben az ügyben több más személyt is elítéltek.

Tudor Breazut, Elena Udrea nanai telkeinek adminisztrátorát három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Ana Maria Topoliceanut, az Országos Befektetési Társaság volt elnökét, vesztegetés elfogadásáért 3 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, öt év felügyeleti idővel.

Gheorghe Nastasiát, a turisztikai minisztérium volt főtitkárát, 4 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, hat év próbaidővel.

Rudel Obreját, a Román Ökölvívó-szövetség volt elnökét, 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Rudel Obreja 3 évet kapott vesztegetés elfogadásában való bűnrészességért, öt és három évet két rendbeli adócsalásért, és felmentették a pénzmosás vádja alól. A büntetéseket összeolvasztották, a legsúlyosabbat, az öt évet kell letöltenie.

Dragoş Marius Botoroagă cégvezetőt két év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Ştefan Lungut, Udrea volt tanácsosát egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Ion Ariton, volt gazdasági minisztert felmentették.

Egyik ítélet sem jogerős. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS