2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Klaus Johannis államfő szerdán találkozik Károly herceggel, akit egyből ki is tüntet

2017. március 28. 18:35, utolsó frissítés: 18:43

Károly herceggel találkozik március 29-én, szerdán Klaus Johannis államfő a Cotroceni-palotában. Az államfő a Románia Csillaga érdemrend Nagykeresztjével tünteti ki a brit trónörököst.

Az államelnöki hivatal tájékoztatása szerint Klaus Johannis a két ország közti stratégiai partnerség fejlesztéséről és mélyítéséről fog Károly herceggel tárgyalni, ugyanakkor megbeszélik a Nagy-Britanniában élő román közösség helyzetét is a Brexit fényében, de a walesi herceg romániai jótékonysági akcióiról is tárgyalnak majd.

Az államfő ugyanakkor a Románia Csillaga érdemrend Nagykeresztjével tünteti ki a brit trónörököst "Románia országimázsának világszintű népszerűsítéséért végzett munkája" elismeréseként.

#RoyalVisitRomania will be the first stop on Their Royal Highnesses' upcoming visit to Europe which will include #RoyalVisitItaly, #RoyalVisitHolySee and #RoyalVisitAustria 🇷🇴 🇮🇹 🇻🇦 🇦🇹 HRH made an official visit to Romania in 1998 when he met local school children in Mosna dressed in traditional costumes. The upcoming #RoyalVisitRomania will celebrate Romanian culture and the preservation of traditional Romanian skills, heritage and architecture. 📸 PA

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on
Károly herceg, a brit királyi korona örököse március 29-31. között lesz hivatalos látogatáson Romániában. Ezt követően Olaszországba és Ausztriába látogat Károly herceg.

Az államfő az elmúlt években 2015. május 31-én és 2016. május 29-én látta vendégül a Cotroceni-palotában a brit trónörököst. Azok viszont nem voltak hivatalos látogatások, Károly magánemberként látogatott az országba. 1998 óta ez lesz az angol herceg második hivatalos látogatása Romániában. A fenti fotó is Károly 1998-as látogatásakor készült. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS