2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Turcan: a családot az alkotmánynak kell biztosítania és védelmeznie

2017. március 28. 18:59, utolsó frissítés: 18:59

A liberálisok módosító indítványt terjesztettek elő kedden, amely szerint a családot az alkotmánynak kell biztosítania és védelmeznie - jelentette be Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke. A politikus szerint a liberálisok értékrendje szerint a társadalom alapsejtje a család és a házasság, ám a román társadalomnak tudomásul kell vennie, hogy jelenleg vannak olyanok, akik másképp akarják élni életüket.


"Nem vonhatjuk meg bizonyos emberektől azt a jogot, hogy másképp éljék életüket. Az államnak kezeskednie kell arról, hogy mindenki élhet polgári jogaival. Éppen ezért benyújtottunk egy indítványt, amely szerint a családot az alkotmánynak kell biztosítania és védelmeznie, ugyanakkor a házasság egy férfi és egy nő között jön létre (...).Mondjunk le az agresszivitásról és biztosítsunk lehetőséget mindenkinek, aki ebben az országban másképp szeretné élni életét" - érvelt Turcan.

Az ügyvivő szerint a szociáldemokrata többség levette a napirendről a tervezetet és arra készül, hogy "elássa" az indítványt.

A képviselőház keddi ülésének napirendjéről a család fogalmára vonatkozó alkotmánymódosító kezdeményezés tervezetét, a végszavazás előtt, a Szociáldemokrata Párt (PSD) kezdeményezésére, 139 támogató, 1 ellenszavazattal és 2 tartózkodással levették.

A tervezet értelmében a család "egy férfi és egy nő szabad akaratnyilvánításából létrehozott házasságon alapul". Jelenleg a "házastársak" kifejezés szerepel az alaptörvényben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS