2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Károly herceget fogadta Johannis

2017. március 29. 18:09, utolsó frissítés: 18:10

Megkezdődött Károly herceg romániai látogatása. A brit korona örököse szerdán 15.40-kor érkezett Bukarestbe a Royal Air Force gépével. A Henri Coandă repülőtér fogadótermében George Ciamba külügyi államtitkárral, valamint Dan Mihalachéval, Románia egyesült királyságbeli nagykövetével és Paul Brummellel, Nagy-Britannia romániai nagykövetével találkozott.

A walesi herceg romániai hivatalos látogatásának első napján, szerdán koszorút helyezett el az ismeretlen katona szobránál, a bukaresti I. Károly parkban, és meglátogatta a NATO bukaresti kirendeltségénél szolgálatot teljesítő brit katonákat.
Ezt követően Klaus Johannis államfő fogadta a Cotroceni-palotában a walesi herceget Paul Brummel, Dan Michalache, valamint Aura Woodward, a walesi herceg nevét viselő romániai alapítvány ügyvezető igazgatója jelenlétében.

Károly herceg és a román államfő négyszemközti és hivatalos tárgyaláson is részt vesz, ezek során várhatóan a két ország közti viszony, a Brexit, az Egyesült Királyságban élő román közösség helyzete, valamint a brit trónörökös Romániában kifejtett karitatív tevékenysége lesz terítéken - jelzi az államelnöki hivatal.

Klaus Johannis a Románia Csillaga Érdemrend Nagykeresztjével fogja kitüntetni Károly herceget.


Csütörtökön a brit koronaherceg Sorin Grindeanu miniszterelnökkel, valamint a román királyi család tagjaival is találkozik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS