2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Károly herceg megkapta a Románia Csillaga érdemrend nagykeresztjét

2017. március 29. 20:04, utolsó frissítés: 20:04

Romániai karitatív tevékenysége elismeréseként és az ország népszerűsítéséért Románia Csillagának nagykeresztjével tüntette ki Klaus Johannis román államfő Károly walesi herceget, aki szerdán kezdte meg háromnapos hivatalos látogatását Romániában.

A brit trónörökös rendszeres vendégnek számít Romániában, Erdélyben több házat is vásárolt, amelyeket évente felkeres, de 1998 óta most másodszor tesz hivatalos látogatást az országban.

A herceg négyszemközti megbeszélést folytatott az államfővel, megbeszélésük központi témája - a bukaresti elnöki hivatal előzetes tájékoztatása szerint - a két ország közti stratégiai partnerség elmélyítése volt, a közös biztonsági erőfeszítéseket is beleértve. A megbeszélés tervezett témái között kiemelték a Brexit után várható fejlemények áttekintését, különös tekintettel a Nagy-Britanniában élő román közösség helyzetére.

Károly herceg csütörtökön a miniszterelnökkel és az ortodox egyház pátriárkájával is találkozik, pénteken pedig kulturális intézményeket keres fel Bukarestben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS