2022. szeptember 27. keddAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eltévedt két lengyel turista a Királykőn, a hegyimentők lehozták őket

2017. március 30. 11:00, utolsó frissítés: 14:02

Az éjszaka folyamán Zernyestre hozták le a hegyimentők azt a két lengyel turistát, akik szerda este tévedtek el a Királykőn.


Ioan Pivodă, a zernyesti hegyimentők vezetője az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a turisták a Zergék-párkánya nevű hely közelében tévedtek el, a hegység nyugati oldalán.

"A brassói egyetem faipari mérnöki szakán tanuló két lengyel diák a Kurmatura menedékháztól a Királykő gerincére kirándult. Visszafele jövet egyikük megsiklott a puha havon és csúszott néhány métert az oldalon. Ha fagyos lett volna a hó, bezuhan a szakadékba. Egy ausztriai barátnőjüket riasztották, aki este fél hétkor hívta a hegyimentőket. Éjfél után öt ember indult a keresésükre, és lehozták őket a Kurmatura menedékházhoz, ahonnan egy meleg tea után visszavitték őket brassói bentlakásukba. Szerencséjük volt, hogy komoly sérülés nélkül megúszták a kalandot" - nyilatkozta Ioan Pivodă.

A hegyimentők vezetője felhívja a turisták figyelmét, hogy a magashegyi részeken még tél van és csak megfelelő öltözékben és felszereléssel induljanak túrázni. Elmondta: a tavaszi hónapok a legveszélyesebbek, mert rövid idő alatt megváltozhat az időjárás és a napközben megolvadó hóréteg rendkívül csúszós. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS