2021. április 21. szerdaKonrád
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szándékosan gyújthatták rá péntek este a romákra a házukat Gyergyószentmiklóson

2017. április 01. 19:32, utolsó frissítés: 19:38

Kigyulladt egy roma család háza és melléképülete, illetve néhány szénaboglya péntek este Gyergyószentmiklóson. A rendőrség szándékos gyújtogatásra gyanakszik. A tűzeset a romák által lakott környéken, a város Alfalu felőli határában történt. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrfőfelügyelőség szóvivője megkeresésünkre elmondta, a rendőrség bűncselekményként kezeli a tűzesetet, szándékos gyújtogatás miatti rongálás és csendháborítás gyanújával nyomoznak.


A szóvivő elmondta, úgy tűnik, a feltételezett szándékos gyújtogatás összefüggésben áll egy március 30-án történt nagy összegű lopással. Egy 78 éves gyergyószentmiklósi személy tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy autója üléséről két kiskorú elkövető 30 ezer lejt lopott el, amikor egy útkereszteződésben megállt, hogy elsőbbséget adjon egy másik autónak. A két eset közötti összefüggés megállapítása kapcsán is nyomoz a rendőrség.

Gheorghe Filip elmondta, a tűzeset kivizsgálását előbb a helyi rendőrség kezdte el, majd a Hargita megyei rendőrség szociális ügyek részlegéről is érkezett erősítés.

"Elsősorban arra figyelt a rendőrség, hogy ne legyenek áldozatok, a tűzben senki nem sérült meg. A következő beavatkozás a közrend helyreállítását szolgálta, most pedig zajlik a nyomozás a tűzeset körülményeinek és okainak teljeskörű feltárása" - mondta.

A Hargita Megyei Rendőrfőfelügyelő a közrend megőrzése érdekében járőrözést rendelt el, így szombaton is rendőrök és csendőrök teljesítettek szolgálatot a helyszínen.

A szóvivő elmondta, minősített rongálás és csendháborítás miatt bűnvádi nyomozás indult a gyergyószentmiklósi ügyészség felügyeletével.

Gyergyószentmiklóson a roma-magyar konfliktus nem újkeletű, a rendszerváltás előtt sem volt már felhőtlen a két közösség viszonya. 2013-ban cikkeztünk a problémákról. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS