2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea a melegekről: mindenkinek van hely a társadalomban

2017. április 03. 14:18, utolsó frissítés: 14:18

Nem ért egyet Ioan Deneş szenátornak a homoszexuális párok nyilvánosság előtti megjelenésére vonatkozó kijelentésével, mert a PSD toleráns párt - jelentette ki Liviu Dragnea pártelnök.


A PSD vezetőjét arról kérdezték, egyetért-e Ioan Deneş szenátor kijelentésével és egy esetleges törvénytervezettel, amely megtiltaná a homoszexuális pároknak, hogy nyilvánosság előtt kézen fogva járjanak. Dragnea azt felelte: "Nem. Nem értek egyet Deneş szenátor úr kijelentéseivel, és neki is, meg a többieknek is azt tanácsolom, hogy ne feledjék: ők a PSD tagjai, márpedig a Szociáldemokrata Párt toleráns, és nem radikális párt" - jelentette ki a PSD elnöke, hozzáfűzve: "szilárdan hiszem, hogy mindenki számára van hely a román társadalomban és tisztelnünk kell egymást".

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint az általa vezetett formáció az azonos neműek bejegyzett élettársi viszonyát is támogatja-e, Dragnea azt felelte: a PSD a toleranciát támogatja.

"A PSD a toleranciát támogatja, és azt az elképzelést, hogy Romániában mindenki számára van hely, nem háborúzhatunk egymás között, össze kell fognunk, mert a veszélyek kívülről jönnek, nem az országon belül vannak. Ne hozzunk létre magunknak álproblémákat" - mondta a szociáldemokraták vezetője.

Ioan Deneş Beszterce-Naszód megyei szenátor pénteken egy sajtótájékoztatón azt mondta: azonos nemű személyek nem foghatják egymás kezét az utcán, ha ezt törvény nem teszi lehetővé.

Deneş úgy vélekedett: a bejegyzett élettársi kapcsolat elfogadása azt tenné lehetővé, hogy a homoszexuális párok ugyanolyan jogokat élvezzenek, mint egy hagyományos család tagjai, például gyermeket fogadhassanak örökbe és kézen fogva járhassanak az utcán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS