2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Winkler támogatja a nők elleni erőszak leküzdésére irányuló EP-kezdeményezéseket

2017. április 04. 18:11, utolsó frissítés: 18:11

Winkler Gyula támogat minden a nők elleni erőszak leküzdésére irányuló EP-kezdeményezést - nyilatkozta az RMDSZ EP-képviselője. Winkler annak kapcsán mondta ezt, hogy a Strasbourgban ülésező Európai Parlament kedden elfogadta a nők vidéki térségekben betöltött szerepükről szóló jelentést.

A dokumentum szerint, amelyet Winkler is megszavazott, szükség van az erőszakot szenvedett áldozatok védelmére szakosodott szolgáltatások bővítésére, ugyanis vidéki környezetben az ilyen típusú, intézményesített segítség alig létezik.

"A nők elleni erőszak kérdése rendkívül fontos probléma, amely újra és újra visszakerül az EP napirendjére, ugyanis minden tagállamból érkezik jelzés, hogy nehézségekkel küszködnek ezen a téren, különösen a mentalitásváltást illetően. Még ott is, ahol megfelelő jogi szabályozás van érvényben, az alkalmazás már nehézkes, mert nincs kiterjedt intézményes hálózat, amely a vidéki közösségekben is jelen lenne. Elsősorban a pénz hiánya miatt nem tudnak ilyen hálózatokat kialakítani” – fogalmazott Winkler Gyula.

Az EP-képviselő szerint a nők elleni erőszak leküzdése érdekében össze kell fogniuk az állami intézményeknek és a civil szervezeteknek.

"Olyan terület ez is, ahol az állami intézmények és civil társadalom összefogása nélkül nem tudunk eredményt elérni. A jelentés arra is kitér, hogy az áldozatoknak szükségük van segítségre és a vidéki környezetben is elérhetővé kell tenni a megfelelő szakemberek nyújtotta szolgáltatásokat. Nagyon nagy a különbség a vidéki és városi környezetben élő, erőszakot szenvedett nők helyzete és támogatási rendszere között, az előbbiek vannak egyértelműen hátrányos helyzetben. Üdvözlöm ennek a jelentésnek az elfogadását, ez alkalommal is jelzem, hogy az RMDSZ Nőszervezete kampányt indított NEEEM (Nők elleni erőszak elleni küzdelem) címmel, amelynek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy olyan törvényjavaslatot fogalmazzanak meg, amely a bántalmazott nők védelmét, támogatását szolgálják" - mondta.

Az RMDSZ Nőszervezete a nemzetközi nőnapon indította a NEEEM – Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom – című kampányát, amelynek célja tudatosítani és tájékoztatni erről a létező és súlyos társadalmi jelenségről, hosszútávon pedig a szükséges törvénymódosítások és tudatosítás által mentalitás-váltást kieszközölni. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS