2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader: nem lesz összeghatár a hivatali visszaélésről szóló törvényben

2017. április 05. 12:52, utolsó frissítés: 13:07

Közvitára bocsátják, majd elküldik a parlamentnek azt a törvénytervezetet, amelynek célja összhangba hozni a büntetőjogot az alkotmánybíróság döntéseivel - jelentette be szerdán Tudorel Toader igazságügyi miniszter, hozzátéve, hogy a tervezet jelenlegi formájában nem szab összeghatárt, amelytől bűncselekménynek minősül a hivatali visszaélés.

A miniszter azt mondta, jól ismeri a szóban forgó alkotmánybírósági döntések tartalmát, hiszen ő maga is a testület tagja volt, amikor ezeket közzétették.

"Én összeghatár nélkül küldöm el a tervezetet, mert az alkotmánybíróság rendelkezéseiben sem szerepel összeghatár. (...) Közvitára küldöm, majd a parlament elé kerül, nem rendelettel fogadjuk el. A jogi bizottságoknak is tárgyalniuk kell majd róla, és itt Iordache miniszter módosíthat a szövegen, az alkotmány szabta hatáskörén belül, mert mi vagyunk a kezdeményezők, de ők a döntéshozók" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Toader.

A tárcavezető szerint a tervezet kizárólagos célja összhangba helyezni a Büntető törvénykönyvet és a Büntető perrendtartási törvénykönyvet az alkotmánybíróság döntéseivel, "sem több, sem kevesebb". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS