2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egészségügyi miniszter: elindítottuk a kanyaró elleni vakcinák beszerzési folyamatát

2017. április 05. 17:49, utolsó frissítés: 17:49

Florian Bodog egészségügyi miniszter azt nyilatkozta szerdán, hogy elindították a közbeszerzési eljárást 115 000 ROR (kanyaró-mumpsz-rózsahimlő) vakcina megvásárlására, miután Sorin Grindeanu kormányfő emlékeztette, hogy a kanyaró elleni oltások hiánya nem újkeletű probléma és arra szólította fel a szaktárca vezetőjét, hogy dolgozzanak a minisztérium alkalmazottai a probléma megoldásán.

"Tíz megyéből szóltak, hogy elfogytak a tartalékok, éppen ezért kedden elindítottuk az eljárást és ma aláírtam a közbeszerzési eljárást 115 000 ROR oltásra" - mondta Bodog a kormányülés kezdetén.

Grindeanu miniszterelnök felhívta az egészségügyi tárca vezetőjének figyelmét, hogy egyes megyékben rég hiánycikk az oltás, majd kérte, hogy amennyiben lehetséges, kerüljék el az ilyen helyzeteket.

Florian Bodog tájékoztatta a kormányfőt, hogy a hat és négy komponensű oltások is megérkeztek az országba.

"Ezzel már nincs problémánk. Még a hepatitisz B oltások hiányát kell meoldanunk. Az országban található készleteket felvásároltuk és a norvég kormány részéről van egy ajánlatunk 10 000 dózisra vonatkozóan" - mondta el az egészségügyi miniszter. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS