2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Bundestag elnökével találkozott Johannis

2017. április 06. 09:19, utolsó frissítés: 09:19

A Bundestag elnökét, Norbert Lammertet fogadta szerdán a Cotroceni-palotában Klaus Johannis államfő, aki hangsúlyozta, hogy Románia egy mélységesen Európa-párti ország, amely támogatja az Európai Unió fellendítésére irányuló ambíciós tervet.

Az államelnöki hivatal közleménye szerint a beszélgetés során a Románia és Németország közötti együttműködésről, az Európai Unió jövőjéről és Románia jogállamiságának érdekében tett lépésekről tárgyaltak.

Az államfő a kétoldalú kapcsolat stratégiai fontosságát hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy a párbeszédek következtében a két ország regionális, nemzetközi és Európai Unós szinten is támogathatja egymást.

Johannis szerint fontos, hogy az európai politikusok megértessék az állampolgárokkal az unió fontosságát, ugyanakkor rámutatott olyan tendenciákra, amelyek alapján egyesek hajlamosak az EU-t okolni a belpolitikai kudarcok miatt.

A német parlament elnöke megjegyezte, az Európai Unió jelenti "a legjobb választ a globalizációra, az egyesek által elképzelt szuverén kompetenciák visszaszerzése az EU gyengítése által, csupán illúzió."

Johannis a beszélgetés során hangsúlyozta, hogy Románia egy mélységesen Európa-párti ország, amely támogatja az Európai Unió fellendítésére irányuló ambíciós tervet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS