2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több csendőr, rendőr és határrendész teljesít szolgálatot virágvasárnap ünnepén

2017. április 07. 18:46, utolsó frissítés: 18:46

Több csendőr, rendőr és határrendész teljesít szolgálatot virágvasárnap ünnepén a vallási megmozdulások alkalmával, hogy megelőzzék a lakosság nyugalmát zavaró eseményeket.


"Átlagosan naponta 7.000 csendőr teljesít majd szolgálatot országos szinten a lakosság biztonságának érdekében, különös tekintettel azokra a helyszínekre, ahol vallási, kulturális vagy sporteseményeket is szerveznek" - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a belügyminisztérium.

Országos szinten 8.500 rendőr fog szolgálatot teljesíteni, megemelték a járőröző csapatok számát, akik főként a templomok és üdülőtelepek környékén fognak a közrendre vigyázni. 5.500 tűzoltó áll készenlétben a sürgősségi helyzetek megoldására.

Több határrendész is fog dolgozni a következő időszakban, hiszen péntektől életbe lép a schengeni egyezmény határokra vonatkozó módosított szabályzata, miszerint rendszeresen ellenőrizhetik a Schengen-övezetbe érkező vagy onnan kilépő járműveket, ezzel egy időben pedig növekedhet a határátkelőknél a várakozási idő.

Az országos határrendészet azt javasolja az utazóknak, hogy minden határátkelőt vegyenek igénybe, hogy ne alakulhassanak ki nagy sorok egyes helyeken.

A belügyminisztérium szerint 19 megyében és a fővárosban nagyszabású vallási megmozdulásokat szerveznek a hétvégén. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS