2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy hónapig dőzsölt egy hotelben két PRU-s jelölt a választások előtt, majd fizetés nélkül megléptek

2017. április 11. 16:37, utolsó frissítés: 16:37

Azzal vádol két korábbi, a PRU színeiben a parlamenti választásokon induló jelöltet egy vaslui-i hotel tulajdonosa, hogy közel másfél hónapig laktak a szállodában, ettek-ittak, és a választások éjszakáján fizetés nélkül megszöktek.


Cristian Rizea - aki korábban képviselő volt - és George Ciprian Târdea, a Bogdan Diaconu vezette Egyesült Románia Párt (PRU) színeiben jelölték magukat a parlamenti választásokon. A szálloda vezetője szerint október 31-én csekkoltak be, és azt mondták, az ott tartózkodásuk végén fizetnek. Rizea körülbelül hetente egyszer aludt ott, Târdea viszont végig ott lakott, s eközben drága ételeket, pezsgőket fogyasztottak, a számla végösszege pedig 10 ezer euróra rúgott a tulajdonos szerint.

A választások éjszakáján viszont - vélhetőleg amiatt, hogy kiderült, hogy a PRU nem jutott be a parlamentbe - a két férfi az éj leple alatt megszökött a hotelből, de előtte még kifosztották a minibárt. A tulajdonos azt mesélte, hogy amikor észrevették az ágyra dobott szobakulcsokat, felhívták őket, de mindegyik azt mondta, hogy a másik fog fizetni. Értesítették erről Bogdan Diaconu pártelnököt is, aki azt ígérte, hogy beszél a két jelölttel, és fizetni fognak, de utána hónapokig nem jelentkezett senki.

Mi több, a tulajdonos szerint december 12-én, a választások másnapján több ember jelent meg a hotelnél, akik a jelölteket keresték, és jöttek a megígért pénzükért, mert a PRU-ra szavaztak. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS