2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu Junckernek: az MCV miatt Románia nem egyenlő a többi uniós országgal

2017. április 12. 09:18, utolsó frissítés: 09:18

Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke azt nyilatkozta kedd este, hogy brüsszeli tárgyalásai alatt közölte Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, hogy az együttműködési és ellenőrzési mechanizmus (MCV) miatt Románia nem egyenlő a többi uniós országgal.

"Teljes őszinteséggel elmondtam Juncker elnöknek, akivel igen jó viszonyban vagyok, hogy az együttműködési és ellenőrzési mechanizmus miatt Románia nem egyenlő a többi uniós országgal" - mondta telefonos bejelentkezésében Călin Popescu-Tăriceanu az Antena 3 televízióban.

A szenátus elnöke szerint Brüsszelnek "komoly kérdőjelei merülnek fel a román jogrendszerben történő kisiklásokkal és visszaélésekkel kapcsolatban".

"Ne gondolják, hogy nincsenek tisztában az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) és a különböző titkosszolgálatok közötti háttéregyezményekkel" - mondta Călin Popescu-Tăriceanu.

A szenátus elnöke közölte: július 11-én az Európai Bizottság elnöke felszólal a bukaresti parlamentben az Európai Unió jövőjével kapcsolatos vitában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS