2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csütörtökön szólalnak meg a szirénák Erdélyben a katasztrófavédelmi gyakorlaton

2017. április 18. 10:44, utolsó frissítés: 10:47

Kedden 10 és 12 óra között hét megyében teszteli a vészhelyzet esetén használatos szirénák, hangszórók és figyelmeztető berendezések üzemképességét az országos katasztrófavédelem. Az érintett megyék: Brăila, Călăraşi, Galac, Konstanca, Ialomiţa, Tulcea és Vrancea.

A katasztrófariadó öt, egyenként 16 másodperces szirénahangból áll.

A rendszer tesztelése alatt a lakosságnak sem a hangüzenetek, sem a szirénajelzések hallatán nincs teendője. A katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy ne pánikoljon, maradjon nyugodtan a helyén. A hangüzeneteket a Gyakorlat szóval különböztetik meg a valós riasztásoktól.

Április 19-én, szerdán Bukarestben, Argeş, Bákó, Botoşani, Brassó, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu és Iaşi megyében lesz hallható a szirénák hangja.

Április 20-án, csütörtökön tizenegy megyében lesz katasztrófariasztási gyakorlat: Fehér, Hargita, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Kovászna, Máramaros, Maros, Szatmár, Szilágy és Szeben megyében.

Pénteken, a gyakorlat utolsó napján Arad, Krassó-Szörény, Dolj, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Temes és Vâlcea megyében szólalnak meg a szirénák és hangszórók.

Országszerte 7700, katasztrófariasztáshoz használható polgári védelmi eszköz van, amelyeket központilag vagy helyi szinten hoznak működésbe.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS