2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen: partneri viszony van az ALDE és az RMDSZ közt

2017. április 22. 16:09, utolsó frissítés: 16:09

Partneri viszony van a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) között - mondta szombaton Kelemen Hunor, aki "a párbeszéd embereként" jellemezte Călin Popescu-Tăriceanut.

Az ALDE kongresszusán video-üzenetben szólalt meg az RMDSZ elnöke, kijelentve, hogy a politikai alakulat 'figyelemreméltó' eredményt ért el a helyi, valamint a parlamenti választásokon, ahhoz képest, hogy nemrégiben alakult. "Ami az ALDE és az RMDSZ közti kapcsolatot illeti, ez egyetlen szóval így jellemezhető: partnerség. Călin Popescu-Tăriceanu a párbeszéd embere, aki mellettünk állt képviselőként, majd később miniszterként és nem utolsó sorban kormányfőként is. Korrekt partner, nyitott, a romániai társadalom problémáit megértő és arra megoldásokat kereső ember volt és maradt. Függetlenül attól, hogy kormányon voltunk-e vagy ellenzékben, ez a partneri kapcsolat nagyon szilárd maradt, ezt túlzás nélkül állíthatom. Korrekt, őszinteségen alapuló kapcsolat alakult ki közöttünk, mivel hasonlóak a szabadságról, demokráciáról, jogállamiságról alkotott elképzeléseink.(...) Noha politikailag más zónákhoz tartozunk, és európai szinten is más-más politikai családok részei vagyunk, a minket összekötő értékek sokkal fontosabbak, mint azok a részletek, amelyek elválasztanak bennünket" - mondta video-üzenetében az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor azt tanácsolta az ALDE társelnökének, hogy őrizze meg bátor és egyenes politizálási stílusát. "Romániának és a romániai társadalomnak szüksége van azokra az értékekre és szemléletmódra, amelyeket az ALDE képvisel" - tette hozzá Kelemen Hunor. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS