2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Raluca Turcan: egyes helyzetekben a PNL sem kormányozna okosabban a jelenlegi kabinetnél

2017. április 23. 15:43, utolsó frissítés: 15:43

A Nemzeti Liberális Párt sem kormányozna egyes esetekben okosabban, mint ahogy a jelenlegi kormány teszi - jelentette ki Kolozsváron vasárnap Raluca Turcan, a PNL ügyvivő elnöke.


A PNL kolozsvári tagjaival folytatott találkozóján Turcan kifejtette, hogy a párt számára nagy kihívást jelentenek a június 17-én esedékes belső választások. Véleménye szerint az általa ideiglenesen vezetett politikai alakulat a decemberi parlamenti választások idején nagyon rosszul teljesített, és fennáll a veszély, hogy a liberálisok megismétlik az akkor elkövetett hibákat. "Gondolkodjanak el, kedves kollégák: ha kormányra kerültünk volna ezzel a párttal, amely minden ízében zötyög, őszintén azt hiszik, hogy a PNL okosabban kormányozna, amint ahogy a mostani kabinet teszi? Attól tartok, hogy bizonyos helyzetekben nem. És azért nem, mert nem voltunk elég szilárdak, elég következetesek, nem vállaltunk fel egy közös irányt" - mondta Raluca Turcan, aki szerint súlyos gondokat okozott a kommunikáció hiánya is a párton belül.

A PNL ügyvivő elnöke szerint két választási lehetőségük van a liberálisoknak, a Szociáldemokrata Párttal (PSD) való megalkuvás, vagy a párt erőinek egyesítése.

A PNL Kolozs megyei szervezete több mint 400 küldött részvételével tartja vasárnap a megyei koordinációs tanács ülését. A tanácskozáson részt vesz Emil Boc, Kolozsvár polgármestere, valamint Cristian Buşoi, a PNL főtitkára, és a párt elnöki tisztségéért versengő Ludovic Orban és Cătălin Predoiu is.

A gyülésen új elnököt választ a megyei szervezet, de az egyetlen jelölt a mostani elnök, Daniel Buda europarlamenti képviselő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS