2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tilos a látogatás a csíkszeredai kórház fertőzőrészlegén a kanyaró miatt

2017. április 24. 13:44, utolsó frissítés: 13:44

Tilos a látogatás a csíkszeredai sürgősségi kórház fertőző- és gyermekosztályán, mert megnövekedett a kanyarós megbetegedések száma.

Az egészségügyi intézmény vezetője, Demeter Ferenc az AGERPRES hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy az intézkedés mindenkire vonatkozik, még a beutaltak hozzátartozóira is, hogy megelőzzék a betegség továbbterjedését. A tiltás mindaddig érvényben marad, amíg a megbetegedések csökkenő tendenciát kezd mutatni - tette hozzá a kórház vezetője.

Tar Gyöngyi, a Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője hétfőn a prefektusi kollégium gyűlésén számolt be róla, hogy öt új kanyarós eset ütötte fel a fejét, mind olyan gyermekek között, akik nem kaptak oltást. Egyik gyermeket állapota súlyossága miatt Bukarestbe kellett szállítani, a Matei Balş járványkórházba.

Tar Gyöngyi azt is elmondta, a háziorvosoktól visszaszolgáltatott oltóanyagokkal végezte el az immunizálást a gócpontot jelentő családnál, mert a közegészségügyi igazgatóság készlete már kifogyott.

Hargita megyében januárban már felütötte a fejét a kanyaró, akkor 11 esetet diagnosztizáltak, a beteg gyerekek vagy egyáltalán nem, vagy csak hiányosan kaptak oltást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS