2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A legfőbb ügyészség nyomoz a Retyezátban meghalt kiskorúak ügyében

2017. április 25. 15:10, utolsó frissítés: 15:10

A legfőbb ügyészség folytatja a nyomozást a Retyezát-hegységben szombaton lavina által elsodort két kiskorú alpinista halálának ügyében.

A legfőbb ügyészség a "bűnügyi eljárás összetettségére" való tekintettel vette át az ügyet, gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folyik a vizsgálat - tájékoztat keddi közleményében az intézmény.

Az eddigi nyomozás során kiderült, hogy a több személyből álló csoport április 22-én, szombaton reggel 7 óra 30 perckor indult el a Retyezát-hegységben levő egyik menedékháztól a Peleaga-csúcs felé. A Bucura-nyereg térségében érte őket a lavina, amely szikladarabokat is magával sodort. A 14 éves Dor Geta Popescu és a 13 éves Gulácsi Erik életét vesztette, további öt személy kórházi kezelésre szorult - áll a legfőbb ügyészség közleményében, amely hangsúlyozza, hogy a hegyimentő-szolgálat és a hegyi csendőrök a szerencsétlenség bekövetkezte előtt két nappal figyelmeztettek a Retyezát- és a Páring-hegységben fennálló fokozott lavinaveszélyre.

Augustin Lazăr legfőbb ügyész úgy nyilatkozott kedden, "rendkívül összetett" ügyről van szó, amely szakmai ismereteket feltételez, és a legfőbb ügyészség bűnüldözési osztályának vannak ilyen ügyekre szakosodott ügyészei.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS