2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hatezer autóval készülnek a kormány előtt tüntetni a taxisok

2017. április 25. 19:26, utolsó frissítés: 19:26

6.000 gépkocsival vonul szerdán és csütörtökön a kormány épülete elé a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR), hogy az ebben az ágazatban tapasztalható kalóztevékenység ellen tiltakozzon.

'A taxitársaságok és a közúti személyszállítással foglalkozó vállalatok azt kérték a kormánytól, hogy sürgősségi rendelettel vessen véget a szállítás területén tapasztalható kalóztevékenységnek, de eddig még választ sem kaptak. Engedélyünk van rá, hogy mintegy 6.000 gépkocsival, taxikkal, kisbuszokkal, buszokkal vonuljunk a kormány elé. (...) Elnézést kérünk a kellemetlenségekért, de kérnünk kell, hogy tartsák be az alkotmányt, amely szerint senki sem állhat a törvény fölött' - írja a COTAR keddi közleményében.

A szállítók azt szeretnék elérni, hogy a kormány helyezze törvényen kívül az összes online platformot, amely engedély nélkül foglalkozik személyszállítással, nincsenek bejelentve és nem fizetnek adót, illetve azokat is, amelyek anélkül fuvaroznak különböző útvonalakon, hogy liciten nyertek volna erre jogot.

'Tényleg nem értjük, hogy a kormány és a parlament helyett miért nekünk kell harcolnunk azért, hogy védjük a román gazdaságot. Ha az első nap után tárgyalóasztalhoz hívnak és sikerül megegyeznünk, akkor a második napi tiltakozásra nem kerül sor' - írja a közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS