2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mindent megtesznek a hulladékgazdálkodási problémák megoldásáért - ígéri a kormány

2017. április 27. 19:46, utolsó frissítés: 19:46

A kormány tudatában van annak, hogy megoldást kell találnia a hulladékkezeléssel kapcsolatos problémákra - mondta csütörtökön Alina Petrescu.

A kormányszóvivőt arról kérdezte a sajtó, hogyan vélekedik a kabinet az Európai Bizottság által Románia ellen indított kötelezettségszegési eljárásról. "Ez probléma. A kormány tudatában van annak, hogy megoldást kell találnia, és biztosítom önöket, hogy mindent megtesz a hulladékkezeléssel kapcsolatos gondok orvoslása érdekében" - válaszolt Petrescu.

Eljárást kezdeményezett az Európai Bizottság Románia ellen az Európai Unió Bíróságán, mivel nem tett eleget az országos hulladékgazdálkodási terv, valamint a hulladékmegelőzési program felülvizsgálatára, illetve elfogadására irányuló kötelezettségének, ahogyan azt az EB 2008/98-as keretirányelve előírja.

Az EB közleménye emlékeztet, Romániának 2013-ban kellett volna felülvizsgálnia országos hulladékgazdálkodási tervét és a hulladékmegelőzési programot. Mivel ez nem történt meg, 2015 szeptemberében az EB elindította a kötelezettségszegés megállapítására irányuló előzetes eljárást, 2016-ban elküldött indoklásában pedig felszólította az országot, hogy haladéktalanul pótolja a mulasztást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS