2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több száz kolozsvári taxis tiltakozott szombaton az Uber ellen

2017. április 29. 13:04, utolsó frissítés: 13:04

Több mint 300 taxis tiltakozott szombaton az Uber ellen Kolozsváron, azt kérték, hogy tiltsák be az alkalmazást.


A taxitársaságok alkalmazottai a Sportcsarnok előtti parkolóban kezdtek gyülekezni, többek között olyan feliratokat hozva magukkal, hogy "Senki sem áll a törvények felett, kérjük a jogszabályok alkalmazását" vagy Nem számít, hogyan fizetnek, nem számít, hogyan rendelik az autót, ha egy személyt szállítasz és fizetnek neked, akkor személyszállítónak neveznek". Innen a sofőrök lassan, dudálva elindultak Kolozsvár központja felé.

Viorel Tătar
, a tiltakozás szervezője a Mediafax hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az taxisofőrök az egységüket akarták megmutatni a tiltakozással. "Azt akarjuk, hogy alkalmazzák a törvényeket. Azt szeretnék, ha az Uber szolgáltatása, amelyik nincsen szabályozva, elmenne Romániából, mert semmi keresnivalója itt, csak kárt okozott" - mondta Tătar, hozzátéve, hogy csökkent az ügyfeleik száma a szolgáltatás miatt, így anyagi káruk származott a jelenlétéből. Ioan Pugna, a taxisok szövetségének alelnökének állítása szerint 30-40 százalékkal is visszaesett a forgalmuk az Uber miatt.

"Az Uber tisztességtelen versenyelőnye miatt jöttünk az utcára. Azt kérjük, hogy a kormány szabályozza ezt a technológia platformot úgy, hogy tisztességes legyen a verseny" - mondta Ioan Pugna.

Korábban már beperelték a kolozsvári taxisok az Ubert, arra kérve a bíróságot, hogy tiltsák be a szolgáltatást, de az elutasította a keresetüket, azzal indokolva a döntését, hogy az egy technológiai platform, és nincsen szállítási tevékenysége. Az Uber 2016 augusztusa óta van jelen Kolozsváron.

A bukaresti taxisok már a hét első felében szerveztek tüntetést. Erről és az internetes személyszállítási szolgáltatások jogi szabályozásáról itt írtunk korábban. (mediafax/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS