2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elhárított a SRI egy hazai intézmény elleni kibertámadást

2017. május 12. 15:48, utolsó frissítés: 22:04

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által koordinált Cyberint Országos Központnak sikerült elhárítania egy kibertámadást, amelynek az egyik kormányintézmény volt a célpontja. A SRI tájékoztatása szerint a Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) jelzése nyomán került sor az akcióra.

A SRI úgy véli, hogy a támadást valószínűleg "az APT28 / Fancy Bear nevű kibernetikai bűnszövetkezet intézte".

"Egy kormányintézet ellen intézett kibertámadásra került sor, amelynek elkövetői valószínű ugyanazok, mint akik korábban is próbálkoztak hasonlókkal. Az intézmények közötti kiváló együttműködésnek köszönhetően azonosítottuk a célba vett intézményt és a támadási módszert, így sikerült elhárítanunk a támadást és megelőzzük, hogy kár keletkezzen. Az ilyen eset nem egyedülálló, naponta ezresével történnek támadások, és ez alól Románia sem kivétel" - magyarázta a SRI.

A SRI képviselői szerint a közeljövőben arra lehet számítani, hogy fejlődik a támadók technikai felszerelése, ezért "világos és gyakorlatias törvénykezésre lenne szükség", hogy tudni lehessen, kinek, milyen felelőssége és hatásköre van az ilyen ügyekben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS