2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több mint 600 tűzoltó és rendőr beavatkozására volt szükség az esőzések és áradások miatt

2017. május 14. 12:39, utolsó frissítés: 12:39

Vasárnap reggel Beszterce-Naszód, Bacău és Galați megye 6 településén akadozott az áramellátás a rossz időjárás miatt - tájékoztat a belügyminisztérium.


A vörös, narancssárga és sárga jelzésű árvízriasztások következtében több mint 600 tűzoltó és rendőr beavatkozására volt szükség országszerte. Az elmúlt 24 órában az ország több megyéjében 270 technikai műszerrel kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelmiseknek a rossz időjárás okozta károk elhárítására.

Bacău, Galați, Neamţ, Suceava, Temes és Vaslui megyékben a katasztrófavédelmi operatív csoportok is közbeléptek.

Bacău és Vaslui megyékbe Hargita, Galați, Buzău és Kovászna megyéből küldtek segítséget, főként nagy kapacitású vízszivattyúkat a szakemberek.

A belügyi tájékoztatás szerint a rossz időjárás Kolozs, Bacău, Bihar, Iaşi, Neamţ, Szatmár és Vaslui megyékben is okozott károkat. Neamţ, Vaslui és Bacău megyékben 69 háztartást öntött el a víz.

A belügyminisztérium szerint a légi-,a vasúti- és a tengeri közlekedés normális körülmények között zajlik. Az időjárási körülmények nem befolyásolták a határátkelőknél a várakozási időt sem.

A belügyminisztérium alkalmazottai továbbra is megfigyelés alatt tartják az áradások által veszélyeztetett régiókat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS