2023. november 30. csütörtökIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A gyerekek reakciói is fontosak a digitális tankönyveknél

2017. május 15. 19:05, utolsó frissítés: 19:05

Daniel Böjte, az oktatási minisztérium IT tanácsadója hétfőn azt nyilatkozta, hogy a digitális tankönyvnek képesnek kell lennie, hogy a gyerek visszajelzéseit is regisztrálja és begyűjtse.


'Jelentős haladást értünk el a digitális tankönyvek bevezetésével, szép digitális tankönyveink vannak. Azt gondolom azonban, hogy a digitális tankönyvnek ennél sokkal többnek kell lennie, képes kell lennie arra is, hogy regisztrálja és begyűjtse a gyerekek és a tanárok visszajelzéseit is' - jelentette ki a tanácsos a nyílt oktatásról szóló hétfői tanácskozáson.

Böjte szerint egy nyílt platformot kell létrehozni, ahol a tanárok minőségi forrásra találnak.

'Egy nyílt platformot képzelek el, ahonnan a tanár letölthet a maga számára már meglévő információkat és igényeinek megfelelően használhatja az órán. (...) Egy virtuális könyvtárról van szó (...), amelyhez a határon túl élők kis hozzáférnek' - magyarázta a tanácsos.

Rámutatott: az összes romániai iskolában van internet, ám ez vezetékes (fix) és nem vezeték nélküli (wifi) formában érhető el.

'7.000 saját jogi személyiséggel rendelkező és még 12.000 beosztott tanügyi egység van, mindenikben van internet, de nagyon sok helyen vezetékes. Célunk, hogy wifi internet legyen. Van erre pénzalapunk, ám az iskoláknak igényelniük kell a telepítést' - magyarázta Böjte.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS