2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Restaurálják a nagybányai református templom vörös kupoláját

2017. május 23. 14:20, utolsó frissítés: 14:20

Elkezdődött a nagybányai óvárosi református templom tetőszerkezetének, a nagybányai festőtelep művészei által kedvelt, híres vörös kupolájának a javítása és festése, amely a tervek szerint május 30-ig befejeződik. Ezt követően folytatódik a templomhajó tetőszerkezetének javítása és festése.
Bak László református lelkész elmondta, a műemléképület javításait a református egyház saját alapjaiból végzi. A kupola felújítása május 30-ig befejeződik, de ha kedvezőtlen az időjárás, hosszabb ideig is eltarthat a munka. A kupola jellegetes vörös színét megtartják, a munkálatok során a párkány és az óraszerkezet körüli javításra illetve a villámhárító ellenőrzésére és javítására is sor kerül. A kupola felújítását követően folytatódik a templomhajó tetőszerkezetének javítása és festése, amely megtartja eredeti, szürke színét. A kupola felújítási munkálatait egy erre szakosodott nagybányai ipari alpinista cég végzi

Kovács Richárd önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy június 5-ig minden nap 17:00 és 22:00 óra között a Híd utcai autóforgalom mindkét irányban zárva lesz a munkálatok miatt. A gyalogosoknak védő alagutakat állítotak fel. (nagybánya.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS