2020. október 24. szombatSalamon
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Vasutas Park helyzetének rendezését sürgeti Csoma Botond

2017. május 25. 12:11, utolsó frissítés: 12:11

Kérdést intézett a kolozsvári Vasutas Park ügyében a szállításügyi miniszterhez Csoma Botond Kolozs megyei képviselő. Levelében arról kér tájékoztatást, hogy mikor tűzi a tárcavezető a kormányülés napirendjére a kolozsvári Vasutas Park átruházásának kérdését. 

„Az a célunk, hogy a kolozsváriak ismét birtokukba vegyék a Vasutas Parkot. Elfogadhatatlan az az elhanyagolt állapot, amiben van. A szándék megvan a kolozsvári önkormányzat részéről, hogy rendbe tegye, de a tulajdonjogi viszony tisztázásáig a keze meg van kötve, a megoldás pedig a szállításügyi minisztérium fiókjában lapul. Vissza kell adni ezt a területet a kolozsváriaknak. Egy hasznos, élvezhető zöldövezet kialakítását sürgetjük, nem az elhanyagolt helyzet továbbtartását” – nyilatkozta Csoma Botond.

A képviselőház közigazgatási és területrendezési bizottságának tagja idén márciusban interpellációban kérte a szállításügyi minisztert arra, hogy egy kormányhatározattal helyezze át a parkot az önkormányzat tulajdonába, annak érdekében, hogy a korszerűsítő munkálatok elkezdődhessenek. Az erre kapott válasz értelmében a határozat már akkor elő volt készítve, és jóváhagyásra várt, mégis azóta sem került napirendre.

Kolozsvár második legnagyobb parkja egykoron a város marhapiacának adott otthont, majd a hatvanas években vidámparkká alakították. Ma az elhanyagolt terület, a szállításügyi minisztérium alárendeltségében lévő vasúttársaság tulajdonában van így, bár a városi önkormányzatnak konkrét tervei vannak a park felújítására, nem áll módjában elindítani a munkálatokat mindaddig, amíg a tulajdonjogi viszony nem rendeződik. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS