2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Heten megsérültek a fogarasi felvonóban

2017. május 28. 16:45, utolsó frissítés: 16:45

Hét személy megsérült vasárnap, amikor a Bâlea-vízesés és a Bâlea-tó között közlekedő felvonó műszaki okok miatt nem állt meg időben - mondta el Ramona Nistor, a Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

"Az első információk szerint az utasok egy része nekiesett a felvonó oldalának, négyen megsérültek a vízesésénél, a lefele jövő kabinban, hárman a tónál, abban a kabinban, amelyik felfele ment. Valószínű műszaki hiba történt. A tóhoz egy SMURD helikopter segítségét kérték" -részletezte a szóvivő.

A kabinokban összesen 15-en utaztak.

A felvonó alsó állomásán megsérülteket már átvették a mentők, a felső állomás sérültjeit helikopterrel kell menteni, vagy a hegyimentők hozhatják le hordágyon, ha szükséges.

A vízesésnél sérült négy személy között van egy gyerek, akinek eltörött az orra, egy férfi, aki lábtörést szenvedett és két nő, kisebb sérülésekkel.

A 2.000 méter magasan lévő Bâlea-tóhoz csak a 3.700 méter hosszú kötélpályán közlekedő felvonóval lehet feljutni, a téli időszakra lezárt Transzfogarasi utat néhol több méteres hó borítja.

Nem ez az első eset, hogy meghibásodik a felvonó. 2016-ban 70 turista rekedt a Bâlea-tónál, köztük 45 gyerek, akiket helikopterekkel kellett lehozni a hegy lábához, miután a felvonó leállt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS