2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Károly herceg megkapta a BBTE díszdoktori címét

2017. május 29. 17:59, utolsó frissítés: 18:09

Doctor Honoris Causa címet adományozott a Babes-Bolyai Tudományegyetem Károly walesi hercegnek. Az ünnepélyes átadásra hétfőn délután került sor Kolozsváron.

A brit trónörökös az egyetem szenátusának május 8-i döntése értelmében kapta meg a címet, „elismerésként kimagasló hozzájárulásáért a romániai kulturális örökség és a multikulturális történelmi értékek népszerűsítése, a román szellemiség és természet nemzetközi megismertetése, illetve a Nagy-Britannia és Románia közti együttműködés megszilárdítása terén.”


A címet az egyetem rektora, Ioan Aruel Pop, illetve a szenátus elnöke, Ioan Chirila ada át Károly hercegnek, aki románul kezdte köszönőbeszédét.


"Gyakran szokták kérdezni tőlem, miért fordulok meg ilyen gyakran Romániában, mi teszi ilyen különlegessé ezt a helyet. A válasz számomra nagyon egyszerű: ti, romániai barátaim; a kulturális és természeti örökségetek, a hagyományaitok, de az innovációs képességetek is. Mindaz, amit több évszázadnyi történelem után képviseltek – az identitásotok és a bennetek rejlő lehetőségek. Mindaz az energia, amit a változásba tudtok fektetni. Ezek azok a dolgok, amelyek igazán különlegessé tesznek a világban” – mondta a herceg beszédében.

Károly herceg most először járt Kolozsváron. (közlemény)Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS