2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

RMDSZ: a prefektus törvénytelenséget követett el a kétnyelvű utcanévtáblákkal kapcsolatban Marosvásárhelyen

2017. június 08. 12:04, utolsó frissítés: 12:19

Törvénytelenséget követett el, teljeséggel kimerítette a hivatallal való visszaélés fogalmát, és túllépte hatáskörét a Maros megyei prefektus akkor, amikor a marosvásárhelyi magyar nyelvű utcatáblák eltávolítására utasította a polgármestert, úgy, hogy semmilyen erre vonatkozó törvényes alapot nem tudott megjelölni átiratában - áll az RMDSZ csütörtökön közzétett álláspontjában.

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal egy hete, szerdán kezdett a magyar utcanévtáblák leszerelésébe, illetve a kétnyelvű utcanévtáblák román nyelvűre cserélésébe a Dózsa György úton. A munkaszünet idején a művelet nem folytatódott. Az ünnep előtt, majd kedden, június 6-án az RMDSZ Marosvásárhelyi Szervezete tiltakozott és írásban kért magyarázatot a kormányhivataltól az ügy kapcsán.
Amennyiben a prefektus nem vonja vissza azonnali hatállyal rendelkezését, az RMDSZ országos vezetősége határozott válaszlépéseket helyez kilátásba.

"Felszólítjuk a prefektust, hogy tegyen eleget jogos kérésünknek, vonja vissza törvénytelen utasítását, lehetővé téve a kétnyelvű utcanévtáblák visszahelyezését Marosvásárhelyen" - írja az állásfoglalás. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS