2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu: Dragnea és szűk környezete által folytatott háború zajlik

2017. június 19. 08:56, utolsó frissítés: 08:56

Liviu Dragnea és szűk környezete által saját pártja és a kormány érdekei ellen folytatott háború tanúi vagyunk - nyilatkozta vasárnap Sorin Grindeanu miniszterelnök.

"Ez a legrosszabb, ami az országgal történhet egy olyan pillanatban, amikor nagy lehetőség előtt áll Románia. Rekord mértékű növekedést könyvel el a gazdaság, és ezt nem csak mi állítjuk, hanem az Európai Unió és minden pénzintézet ezt mondja, ugyanakkor tágra nyílnak előttünk a nyugati kancelláriák. Óriási erőfeszítést tettünk, hogy visszahelyezzük Romániát a normális kerékvágásba, és hogy tényleg vegyenek számba bennünket. (...) Liviu Dragnea arra használja a pártot, hogy buktassa meg saját kormányát. Ez megengedhetetlen" - fogalmazott Sorin Grindeanu a Victoria-palotában tartott sajtóbeszélgetésen.

A kormányfő olyan atlétáéhoz hasonlította az ország politikai helyzetét, akinek jól sikerül a rajt, a cél előtt azonban elgáncsolják.

"Képzeljenek el egy atlétát, aki nagyon jól elkapja a rajtot, minden esélye megvan a győzelemre, de aztán jön Liviu Dragnea a tribünről, és miután megtapsolja, elgáncsolja, hogy nehogy célba érjen. Valahogy így fest Románia jelenlegi helyzete, amelyet kizárólag Liviu Dragnea abszolút hatalom iránti vágya idézett elő" - fogalmazott Grindeanu.

A sajtóbeszélgetésen a kormányfő azt is mondta, figyelmeztette PSD-s kollégáit, hogy minden szavazattal, amellyel az indítványt támogatják, gyengítik saját pártjukat, és nagyobb hatalmat adnak Klaus Johannis államfő kezébe.

A kormányfő emlékeztetett, 2015-ben Liviu Voineát jelölte a PSD a miniszterelnöki tisztségre, az államfő azonban Dacian Cioloşt bízta meg kormányalakítással, majd 2016 decemberében Liviu Dragnea akart kormányfő lenni, de mivel ez nem volt lehetséges, Sevil Shhaideh-t jelölte, azonban ezt a jelölést is elutasította az államfő. "Minden okom megvan azt hinni, hogy ez ismét megtörténhet. Fennáll annak a veszélye, hogy előrehozott választásokra kerül sor, amit egyáltalán nem szeretnénk" - tette hozzá.

Grindeanu azt mondta, a PSD-ben jelenleg a "rettegés uralkodik", ugyanakkor felhívást intézett az alakulat minden tagjához, hogy ne féljenek kifejezésre juttatni álláspontjukat, mert a pártot elsősorban nem az országos végrehajtó bizottság alkotja, hanem a területi szervezetek többszázezer tagja. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS