2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Johannisnak állást kellene foglalnia az állítólagos Kövesi-hangfelvétellel kapcsolatban

2017. június 19. 14:58, utolsó frissítés: 14:58

Klaus Johannis elnöknek állást kellene foglalnia a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyésszel kapcsolatos ügyben - véli Călin Popescu-Tăriceanu.

A szenátus elnöke szerint a legfőbb szerep az ügy tisztázásában a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsra (CSM) hárul.

"Emellett van még valaki, akinek nagy felelőssége van e tekintetben: az, aki kinevezte a tisztségbe Kövesit. Az lenne a logikus, ha az államfő állást foglalna ezekkel a súlyos történésekkel kapcsolatban, amelyek ismét ráerősítenek mindarra, aminek az utóbbi időben oly gyakran tanúi lehettünk: létezik egy párhuzamos hatalmi rendszer, amelyben Kövesi nagyon fontos szerepet töltött és tölt be még mindig, lábbal tiporva a demokrácia alapelveit" - fogalmazott Tăriceanu.

A szenátus elnöke hozzátette, a hangfelvételek azt igazolják, hogy a hazai igazságszolgáltatás visszaél a törvényekkel, "szelektíven működik", hogy Romániában vadásszák a politikusokat, és semmibe veszik az ártatlanság vélelmét.

Tăriceanu szerint ezek alapján bárki felteheti a kérdést, "hány embert küldtek bíróságra elé rendelésre készült vádiratok alapján".

A Románia TV olyan hangfelvételt tett közzé vasárnap, amelyen - állítólag - a DNA főügyésze, Laura Codruţa Kövesi hallható, amint megsürgeti egyik beosztottját, hogy az általa vezetett bűnvádi eljárásban mielőbb "jusson el a miniszterelnökhöz". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS